Deze zomerse salade met burrata en nectarine is een aanrader tijdens warme dagen!

Deze zomerse salade met burrata en nectarine is een aanrader tijdens warme dagen!

Momenteel genieten we van de zomer en haar heerlijke temperaturen. Wanneer het erg heet is laten we de piepers voor wat het is en gaan we meer voor het gemak. Met deze temperaturen wil namelijk niemand uren in de keuken staan. Vandaag hebben we een heerlijk recept voor jullie, namelijk een zomerse salade met burrata en nectarine!

Tegenwoordig zijn er op TikTok ontzettend veel lekkere recepten te vinden, van heerlijke winterse gerechten tot frisse salades voor tijdens de zwoele zomeravonden.

TikTokker Chiara Cappellano @chiaracappellano is een bekende op het platform. Samen met haar vader maakt ze video’s waarin te zien is hoe zij samen de meest heerlijke broodjes maken. Vandaag de dag is Chiara ook te zien op TikTok met heerlijke Italiaanse recepten. In haar nieuwste video laat ze zien hoe je een heerlijke frisse salade kunt maken met burrata en nectarines! Buiten het feit dat dir recept ontzettend lekker is, is het ook nog eens super makkelijk om te maken.

Ingredienten:
– Sla mix
– 3 rijpe nectarine
– 1 citroen
– 25 zoete cherrytomaten
– 80g ongezouten pistache nootjes
– 125g burrate
– 15 blaadjes munt
– Extra virgin olijfolie
– Honing
– Peter en zout

Recept:

1. Allereerst moeten de cherrytomatien in vier stukken worden gesneden. Breng de tomaatjes vervolgens op smaak met peter, zout, extra virgin olijfolie en de schil van de citroen. Mix dit vervolgens goed door elkaar en laat het marineren.
2. Ondertussen kun je beginnen met het snijden van de rijpe nectarines in mooie plakjes. Grill de plakjes daarna aan beide kanten.
3. De sla mix kan vervolgens in een schaal en vervolgens leg je hier de gemarineerde tomaten en de plakjes gegrilde nectarine op.
4. Het geheel kan vervolgens bedekt worden met stukjes burrata en wat blaadjes verse munt. Voeg daarna nog wat extra virgin olijfolie, zwarte peper en honing toe en maak je salade af met fijngehakte pistache nootjes.

Over de auteur

Scroll naar boven