Vrouw is klaar met alle jaloerse moeders: ‘Als je het je kunt veroorloven waarom dan niet’

Vrouw is klaar met alle jaloerse moeders: ‘Als je het je kunt veroorloven waarom dan niet’

Opnieuw wordt het debat over ouderlijke zorg en de mate van luxe die aan kinderen moet worden geboden aangewakkerd door de uitspraken van Jodie Weston, een 30-jarige DJ en influencer uit Londen.

Vrouw is klaar met alle jaloerse moeders: ‘Als je het je kunt veroorloven waarom dan niet’

De moeder van de eenjarige Koa, Weston, heeft onthuld dat ze duizenden euro’s besteedt aan haar zoon, waaronder dure speelgoed, merkkleding en zorgvuldig geselecteerde lekkernijen.

Het onderwerp van buitensporige uitgaven aan kinderen is erg populair, vooral wanneer het gaat om het kopen van luxe items zoals kinderpyjama’s die honderden euro’s kosten.

Weston’s aanpak van het ouderschap en de viering van Koa’s eerste verjaardag in Disneyland Parijs, waarbij ze in vier dagen ruim 8.000 euro uitgaf, heeft veel aandacht getrokken en gemengde reacties opgeroepen.

Weston verdedigt haar keuzes in een direct citaat:  “Als je het je kunt veroorloven, als je het geld hebt, waarom zou je het dan niet doen?”  

”Zou jij hetzelfde doen?”


”Hoewel ik de waarde van geld goed ken, besef ik ook dat ik maar één kind heb aan wie ik alles wil geven. Ik zorg er daarom voor dat ik op geen enkele manier schulden maak. Dus, wat voor kwaad kan het om te genieten van het comfort en de luxe die binnen mijn bereik liggen?”


Deze uitspraken hebben geleid tot kritiek van andere moeders, maar Weston blijft erbij dat zij enkel afgunstig zijn op haar financiële mogelijkheden.


“Iedereen die mij goed kent, weet dat ik niet voor een ‘normaal’ bestaan ​​bestemd ben, ik weet dat ik bijzonder ben”, voegt ze toe.


Deze situatie roept vragen op over de balans tussen het bieden van basiszorg en liefde en het eventueel overladen van kinderen met luxe en materiële zaken.


Het verhaal vanHet opvoeden van haar zoon Koa door Jodie Weston is een voorbeeld van hoe opvoedingskeuzes en levensstijl kunnen leiden tot debat en discussie over wat als gepast en noodzakelijk wordt beschouwd.

Scroll naar boven