Moeder niet tevreden met 2700 euro aan uitkering: ‘Ik logeer in de h*l’

Het leven van moeder Ruby Romain uit het Belgische Nieuwerkerken is alles behalve makkelijk. Ze is alleenstaande moeder en zorgt voor haar drie kinderen.

Ook Ruby wordt geconfronteerd met de steeds hoger wordende prijzen en zit dan ook in zak en as: ”Ik leef al jaren in de h*l.”

Vrouw blijft graag rest van haar leven in bijstand:  ‘Ik kan opstaan zo laat als ik wil’

”Iemand die het nooit heeft meegemaakt, kan het zich niet voorstellen hoe het is om kinderen alleen groot te brengen.” 

Werkloze Jake (39) verhuurt zichzelf aan alleenstaande moeders

Ruby kwam er alleen voor te staan toen zij in 2019 werd verlaten door haar man. Ze draagt zorg voor haar 15-jarige dochter Alessa en haar tweeling Kieran en Killian van 10 jaar oud.

Haar leven vindt ze ontzettend lastig en moeilijk, dit daar de tweeling autisme en ADHD hebben. Naar eigen zeggen is haar uitkering van 1.400 euro toch wel het grootste struikelblok. 

”Er komt wel nog 968 euro kindergeld bij en 300 euro alimentatie. Alles bij elkaar komt het uit rond de 2.700 euro.”

Je zou denken dat ze het prima kan redden met 2.700 euro maar naar eigen zeggen is het niet genoeg voor haar.

Om nog meer geld te krijgen probeert ze online ook nog een extra zakcentje te verdienen met ‘mental coaching’. ”Soms verdien ik daar 200 tot 400 euro per maand mee. Dat is niet veel.”

Maar Ruby heeft nog meer problemen in haar leventje want ze heeft zelf ook nog eens last van psychische decompensatie.

Kortom het zit haar gewoon allemaal niet mee. ”In mensentaal: sinds 2016 logeer ik in de h*l en ik kom er maar niet uit. Dat eist zijn psychische tol.

Domi (62) had 54 jaar DIT in haar oog zitten: artsen behandelden haar alsof ze gek was!

In de praktijk zorgt het ervoor dat ik het financieel niet meer red. Alles wordt steeds maar duurder, dan moet echt wel stoppen. Het is niet meer houdbaar.

De kinderen eten als wolven. Mijn zoons nemen medicatie en daardoor staat er geen rem meer op hun eetgedrag. Ik zie geen uitweg meer, ik kan slechts voortploeteren.”

Scroll naar boven