Quantcast

TikTok travel-influencers delen tips: Dankzij deze manieren kun je goedkoper vliegen!

De wereld is weer open en men gaat massaal op reis naar het buitenland. Het was twee jaar stil op de luchthavens en nu is het zo druk dat ze het niet meer aan kunnen. Op internet struinen we af naar de goedkoopste vliegtickets, echter zijn de prijzen de afgelopen twee jaar flink gestegen. Volgen TikTok travel-influencers is het mogelijk om goedkoper te vliegen en zij delen dan ook graag hun tips!

TikTok travel-influencers delen tips: Dankzij deze manieren kun je goedkoper vliegen!

1. Zet je VPN aan of surf incognito

Deze tip is toch wel ontzettend belangrijk als je op zoek gaat naar een goedkoop ticket. TikTokker @trendytraveler komt met het advies om VPN of Virtual Network Private te gebruiken tijdens je zoekreis naar dat goedkope ticket. VPN blokkeert sites om jouw cookies te traceren en de prijzen te verhogen op basis van jouw interesses. Wanneer je VPN gebruikt de websites van luchtvaartmaatschappijen niet achterhalen vanaf welke locatie jij aan het zoeken bent. Wat velen niet weten is dat de tarieven behoorlijk kunnen oplopen op basis van waar je woont.

2. Kies de juiste dag om te boeken

Jaren lang kreeg men het advies om een vlucht te boeken op dinsdag, dit omdat de tickets dan het goedkoopst waren. Vandaag de dag is de dinsdag niet meer de optimale dag, dit daar iedereen het doet. Volgens Expedia laat TikToker @tawnyaschultz weten dat de zondag nu de beste dag is voor het kopen van een ticket. De bedragen van een ticket op zondag kunnen maar liefst 36% goedkoper zijn, dat scheelt nogal een beetje!

3. Zet ticket alerts aan en download handige apps

Lijkt het jou wel wat om geld te besparen op dure vliegtickets? Dan is het raadzaam om TikTokker @mrsdowjones te volgen. Deze dame laat via het platform weten dat het handig is om meldingen van de luchtvaartmaatschappij in te stellen. Het voordeel van het instellen van meldingen is dat je een melding krijgt wanneer er een goedkope vlucht beschikbaar is bij de desbetreffende vliegmaatschappij. Het boeken van een rechtstreeks ticket bij een maatschappij is volgens deze dame altijd goedkoper. Mochten er geen beschikbare vluchten meer zijn bij de maatschappij dan is het raadzaam om een kijkje te nemen in de app Hopper.

4. Laat je compenseren voor vertragingen

Een ieder hoopt natuurlijk altijd op een fijne vlucht zonder vertragingen, echter komt dit elke dag meervoudig voor. Mocht er nou sprake zijn van een vertraging van jouw vlucht, dan kun je hier geld voor vangen. TikTokker @milansinghhh brengt deze belangrijke wet onder de aandacht van de volgers. De EU261-wet bepaalt dat je in sommige gevallen van vertraging recht hebt op geld of voorzieningen als tegenprestatie. Dit geldt als je met een Europese of Britse luchtvaartmaatschappij vliegt, de vertraging aan de luchtvaartmaatschappij te wijten was en je meer dan drie uur later dan verwacht op je bestemming aankomt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven