Tip: Het schoonmaken van het toilet wordt makkelijker dankzij de inzet van knoflook!

Tip: Het schoonmaken van het toilet wordt makkelijker dankzij de inzet van knoflook!

Naast dat knoflook een heerlijke smaakmaker is in vele gerechten, kan deze veelzijdige groente ook gebruikt worden voor schoonmaakdoeleinden, waaronder het reinigen van je toilet.


Het schoonmaken van de wc is voor velen geen favoriete bezigheid, maar met behulp van knoflook kan deze taak een stuk gemakkelijker worden.


Misschien klinkt het vreemd, maar knoflook heeft ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.

Knoflook bevat allicine, een stof die bekend staat om zijn sterke geur. Deze stof is effectief in het bestrijden van bacteriën en schimmels. Dit maakt knoflook een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen vuil en aanslag.

Het proces is eenvoudig: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zul je merken dat de frequentie van het schoonmaken van je toilet vermindert.

Een handige tip is om de knoflook ‘s avonds of ‘s nachts in de pot toe te voegen.

Zorg ervoor dat je de knoflook voor het slapengaan naast de wc legt en de volgende ochtend doorspoelt, zodat je overdag geen last hebt van de geur.

Knoflook kan niet alleen worden gebruikt voor het schoonmaken van de wc, maar het is ook zeer effectief voor andere schoonmaakwerkzaamheden in huis.

Het is bijzonder effectief in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder, waar het helpt bij het elimineren van schimmel en onaangename geurtjes.

Het is absoluut de moeite waard om de volgende keer dat je boodschappen doet een extra netje knoflook mee te nemen!

Scroll naar boven