Ophef over arm gezin Steenrijk, Straatarm: ‘Hij is zo doortrapt dat zelfs SBS6 erin is getrapt’

Velen zaten weer voor de buis om naar de aflevering van Steenrijk, Straatarm te kijken, wederom was het weer emotioneel. Echter is er na de aflevering een heleboel ophef ontstaan. Familieleden van het arme gezin doen namelijk een boekje open. ,,Het is allemaal schijn.”

Ophef over arm gezin Steenrijk, Straatarm: ‘Hij is zo doortrapt dat zelfs SBS6 erin is getrapt’
programma

In het goed bekeken programma Steenrijk, Straatarm gaan twee gezinnen ruilen van woning en dus ook van hun financiële situatie. In deze aflevering was te zien hoe het steenrijke ex-koppel Sinclair en Patrick ruilen van leven met vader Richard en zijn zoon Alex.

Richard en zijn zoon wonen in een sociale huurwoning in Schiedam. De woning is hard toe aan een opknapbeurt, echter is het voor vader Richard geen optie om de woning op te knappen. Deze vader is volledig afgekeurd nadat hij twee hersenbloed!ngen kreeg. Vader en zoon moeten rond zien te komen van tachtig euro per week.

Eenmaal van leven geruild besloot Richard samen met zijn zoon te gaan shoppen en van het riante budget koopt hij een mooie jas voor zichzelf en sportkleding voor zijn zoon. De rijke Sinclair en Patrick laten tijdens de ontmoeting zien dat ze het ontzettend te doen hebben met vader en zoon.

Het rijke koppel heeft niets te klagen en hebben nu zelf ervaren hoe het zit met de financiële situatie van Richard en Alex en dus komen ze in actie. Sinclair en Patrick willen vader en zoon wekelijks helpen met een donatie. Richard is ontzettend dankbaar: ,,Ik had het totaal niet verwacht”.

Ook kijkers van het programma laten op social media weten dat zij het ontzettend te doen hebben met vader en zoon. Toch zijn er mensen die heel anders over de situatie denken. Enkele familieleden hebben het besluit genomen om een boekje open te doen over vader Patrick.

,,Met een heel dubbel gevoel heb ik besloten om toch te reageren op de uitzending van Steenrijk, Straatarm”, luidt een van de reacties op Facebook. ,,Als ik niet beter zou weten is het een heftig verhaal van een alleenstaande vader die te veel tegenslagen heeft gehad.

Het is allemaal schijn! Als de makers beter research hadden verricht had het nooit tot een uitzending gekomen! Ik ken de vader Richard (oorspronkelijke naam Ferry) al heel mijn leven. Ja, ik ben een dochter van deze zeer verschrikkelijke man!”

Ophef over arm gezin Steenrijk, Straatarm: ‘Hij is zo doortrapt dat zelfs SBS6 erin is getrapt’
programma

De broer van Richard laat ook van zich horen op social media en noemt hem zelfs een bedrieger en een path0logische leugenaar. ,,Bijna twee jaar geleden afstand van hem gedaan”, schrijft de broer. ,,Kan boekdelen schrijven over wat hij heeft gedaan en heeft aangericht. Hij is zo doortrapt dat zelfs SBS erin is getrapt.”

Scroll naar boven