Statushouders in Rijswijk niet blij met aangeboden woningen: Willen groter en mooier!

In ons kleine landje is er sprake van een grote woningcrisis. Vandaag de dag moeten jongeren langer thuis wonen, dit omdat er simpelweg geen woningen beschikbaar zijn. Maar een grote groep Nieuwe Nederlanders heeft wel geluk, voor hen zijn er namelijk wel woningen voorradig.

Statushouders in Rijswijk niet blij met aangeboden woningen: Willen groter en mooier!

Een grote groep statushouders wonen op dit moment in een mooi hotel in Rijswijk, uiteraard op onze kosten, die van de belastingbetaler. Behoorlijk zuur dat er voor onze kinderen geen mogelijkheid is voor het krijgen van een woning maar dat er voor de statushouders wel woningen zijn.

Inmiddels hebben alle 120 mensen die in het hotel verblijven met een verblijfsvergunning een prachtige woning gekregen. Je zou denken dat zij hier ontzettend blij mee zijn, maar niets is minder waar. Een grote groep is namelijk niet van plan om het huurcontract te tekenen, dit daar de woning in hun ogen niet aan hun eisen voldoen. Deze groep eist namelijk dat zij grootere en mooiere woningen krijgen.

De Nieuwe Nederlanders zien een flexwoning niet zitten en volgens de gemeente Rijswijk aast de groep op sociale huurwoningen. Dit meldt Omroep West. Sociale huurwoningen zijn er gewoon niet. Deze groep mensen weigeren nu het huurcontract te tekenen, ze wachten totdat de gemeente met betere en grotere woningen komt.

Ze halen hun neus ervoor op. Net als baantjes die ze aangeboden krijgen. In de bijstand krijgen ze veel meer.

— Helm+a (@hellangellus) March 30, 2023

Dat deze groep het er niet mee eens is blijkt wel uit het feit dat zij nu de hulp hebben ingeschakeld van advocaten. Het doel hierachter is dat ze hopen dat de advocaten urgentieverklaringen kunnen regelen, dit zodat de gemeente gedwongen sociale huurwoningen moet vrijgeven. Ook de gemeente heeft nu een advocaat ingeschakeld daar zij het er niet mee eens zijn. Totaal zijn er 34 huishoudens woedend op de gemeente en uiteraard op Nederland.

Statushouders in Rijswijk niet blij met aangeboden woningen: Willen groter en mooier!

Over de auteur

Scroll naar boven