Slechte nachtrust gehad? 7 manieren om je vandaag toch energiek te voelen.

Slechte nachtrust gehad? 7 manieren om je vandaag toch energiek te voelen.

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor onze gezondheid, maar wat als je de hele nacht wakker hebt gelegen? Wat als je de hele nacht heb liggen draaien en gewoon niet in slaap kon vallen? Na een slechte nachtrust is het een uitdaging om in de ochtend je bed uit te komen en vraag je jezelf af hoe je in hemelsnaam de dag door gaat komen. Gelukkig zijn er een aantal hacks die ervoor kunnen zorgen dat je ondanks een slechte nacht toch energiek de dag door kan gaan.

Slecht geslapen? 6 tips voor meer energie

1. Begin de dag met een wandeling

Een korte wandeling in de ochtend is ontzettend goed voor jouw energieniveau. Het is raadzaam om te wandelen als het al licht is en voor het ontbijt. Door een wandeling in de ochtend krijg je gratis je portie vitamine D! Tevens is wandelen in de ochtend een goed begin om jouw dag mee te starten.

2. Knuffel met je huisdier

Heb je een korte nacht achter de rug en staat er in de ochtend een kwispelende viervoeter klaar om jou te begroeten? Pak je geliefde huisdier dan beet en begin met het lekker aaien. Door het aaien komt het zogeheten liefdeshormoon oxytocine vrij. Dit hormoon maakt ons niet alleen gelukkiger, maar ook energieker.

3. Neem een koude douche

Koud douchen heeft ontzettend veel voordelen. Eén van die voordelen is dat je van de koude straal een adrenalinekick krijgt en je er dus direct mega wakker van wordt. Zie je het echt niet zitten om onder een koude douchte te stappen? Maak dan je gezicht nat met koud water, dit helpt ook uitstekend.

4. Wees niet te streng voor jezelf

Iedereen ligt wel eens een nacht wakker, echter is dat geen reden om strenger te worden voor jezelf. Het is normaal en menselijk als je eens een keer je dag niet hebt vanwege een slechte nachtrust. Het is ook helemaal niet erg om in de avond heerlijk op de bank te ploffen in plaats van jezelf uit te sloven in de sportschool. Morgen een nieuwe dag en dus nieuwe kansen.

5. Dipje? Ga naar buiten

Voor veel mensen is dit vast herkenbaar: de dag vol energie beginnen maar aan het einde van de middag een flinke inkakker krijgen! Heb je last van een flinke dip aan het einde van de dag, zoek dan vooral natuurlijk daglicht op. Door het daglicht op te zoeken krijgt je brein het sein dat het nog geen bedtijd is.

6. Drink genoeg water

Voldoende water drinken is ontzettend belangrijk voor ons geest en lichaam. Wanneer je te weinig water drinkt gaat het lichaam uitdrogen en dit zorgt ervoor dat je nog veel meer last gaat krijgen van vermoeidheid. Zorg ervoor dat je voldoende water op een dag drinkt, vooral als je een slechte nacht achter de rug hebt.

7. Eet een vullend, gezond ontbijt

Wil je voldoende energie hebben gedurende de dag dan is een goed ontbijt noodzakelijk. Kies voor een vullende, gezonde maaltijd met alle macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en vezels.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven