Priester doet het ondenkbare tijdens doop: Reactie van ouders kom er niet!

Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Voor veel protestantse en katholieke gemeenschappen is kinderdoop een gebruikelijke traditie en daarom van groot belang.


Echter, er circuleert momenteel een schokkende video op internet waarin een priester zijn grenzen overschrijdt tijdens een doopceremonie.


Op de beelden is te zien hoe de priester een huilende baby plotseling een harde klap geeft. Ondanks deze verontrustende gebeurtenis lijken de ouders niet in te grijpen en blijven ze verlamd toekijken.

Ter illustratie: binnen de christelijke traditie symboliseert de doop het ‘schoonwassen’ van zonden, wat het individu voorbereidt om voor God te verschijnen.

Tijdens de doop wordt het kind niet volledig ondergedompeld in water; in plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, vaak gewoon kraanwater of gebotteld water.

Het ritueel voegt een speciale betekenis toe door de standaard woorden die de priester uitspreekt tijdens de ceremonie.De doopceremonie omvat de woorden:  “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Soms kunnen baby’s die gedoopt worden gaan huilen, wat normaal is voor hun leeftijd. Echter, in het specifieke filmpje, gaat de reactie van de priester op het huilen van de baby duidelijk te ver.

In plaats van het kindje te troosten, geeft de priester het een harde klap voordat hij probeert het kindje te kalmeren.


Aanvankelijk lijkt de schokkende handeling niet door te dringen tot de aanwezigen. De ouders reageren met stomme verbazing, zonder in te grijpen, zelfs nadat hun kind duidelijk harder begint te huilen na de klap.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door STRAATDUIVEL

™

🇳🇱|🇧🇪|🇹🇷|🇲🇦 (@straatduivel)

Scroll naar boven