Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

Bizarre beelden: Priester doet het ondenkbare als kindje huilt tijdens de doop!

De traditie van kinderdoop is wijdverspreid in veel protestantse en katholieke gemeenschappen en wordt als heel belangrijk beschouwd.


Echter, recent circuleert er een schokkende video op internet waarin een priester zijn grenzen overschrijdt.


De video toont hoe de priester een huilende baby plotseling hard slaat tijdens de doop. Ondanks deze verontrustende gebeurtenis lijken de ouders verstijfd en ondernemen geen actie.

De doop symboliseert binnen de christelijke traditie het ‘schoonwassen’ van zonden, waarmee men wordt voorbereid om voor God te verschijnen.

Bij de doop wordt het kind niet geheel ondergedompeld in water. In plaats daarvan wordt het hoofdje besprenkeld met doopwater, dat vaak gewoon kraanwater of gebotteld water is.

Het ritueel zelf voegt een speciale betekenis toe. De standaardwoorden die tijdens de doop worden gesproken, samen met de handeling van het water, maken het een belangrijk moment binnen het geloof.

Tijdens de doopplechtigheid spreekt de priester de volgende woorden uit: “Ik doop u in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.”

Het is normaal voor baby’s om te huilen tijdens het doopritueel. Echter, in een bepaalde video gaat de reactie van de priester op het huilen van de baby veel te ver.

In plaats van het kindje te troosten, geeft de priester een harde klap, gevolgd door een poging tot troost van het kindje.


De aanwezigen lijken aanvankelijk niet door te hebben wat er gebeurt. Zelfs nadat hun kind harder begint te huilen na de klap, reageren de ouders met verbijstering en grijpen ze niet in.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door STRAATDUIVEL

@straatduivel

Scroll naar boven