Paasweekend krijgt andere wending voor Trijntje Oosterhuis: Enorm groot verlies!

Velen genieten van een heerlijk lang Paasweekend, met elkaar eten en vooral vandaag trekken veel mensen eropuit.

Voor zangeres Trijntje Oosterhuis heeft het Paasweekend toch wel een totaal andere wending gekregen en heerst er verdriet.

Afgelopen zondag is de vader van de zangeres, Huub Oosterhuis op89 jarige leeftijd 0verleden. Dit heeft de familie bekend gemaakt.

Sinds de jaren zestig maakte haar vader naam als dichter en Bijbeluitlegger. Huub probeerde de bijbelse boodschap op hedendaagse wijze te vertolken.

In de Rooms-Katholieke Kerk had zijn werk grote invloed. Maar Huub deed nog veel meer. In 1972 richtte hij het centrum De Populier op in onze hoofdstad.

Hij deed dit om het debat over politiek en cultuur te stimuleren. In de jaren tachtig werd de Populier uiteindelijk politiek centrum De Balie.

Huub kreeg ook banden met enkele leden van het koningshuis en in 2002 hield hij dan ook een preek tijdens de uitvaartdienst van prins Claus.

In het begin van de jaren zeventig werd Huub lid van een groep kunstenaars en kreeg hij vanden met Claus en Beatrix.

De zangeres stond vaak samen met haar vader op het podium. Toen haar vader 85 jaar werd, in 2018, bracht ze een ode aan hem in een uitverkocht Carré in Amsterdam.

Tijdens dat optreden zong Trijntje alleen nummers van haar vader. ,,Ik vond het geweldig, natuurlijk. Trijntje was ook op haar best. Het was heel ontroerend”, vertelde Oosterhuis toen.

Over de auteur

Scroll naar boven