Vrouw is verliefd op Rudolf de eikenboom: ‘Ik word nat van de opwinding’

Vrouw is verliefd op Rudolf de eikenboom: ‘Ik word nat van de opwinding’

Op 45-jarige leeftijd heeft Sonja Semyonova een opmerkelijke wending in haar liefdesleven doorgemaakt. Ze beschouwt zichzelf nu als ‘ecosksueel’.

Zij is verliefd geworden op een eikenboom die zij gelooft dat al honderden jaren op haar heeft gewacht. Volgens haar vult deze boom, die zij Rudolf noemt, haar met ‘er0tische energie’.

Vóór deze opmerkelijke liefdesverklaring was Sonja gewoon getrouwd, maar haar interesse in planten ontstond na haar verhuizing naar Vancouver Island in 2020.


Tijdens haar dagelijkse natuurwandelingen ontdekte ze, als specialist in het vertellen van ‘er0tische verhalen’, bijna drie jaar geleden een enorme eikenboom, een ervaring die plaatsvond tijdens de lockdown.


Sonja deelt: “Ik wandelde vijf dagen per week op een pad in de buurt van de boom en voelde toen al een sterke verbondenheid met de boom.”

Steeds sterker werd de band tussen Sonja en de eik, liefkozend Rudolf genoemd. Pas in de zomer van 2021 ontwikkelde ze echter ‘er0tische gevoelens’ voor de indrukwekkende boom.

Sonja beschrijft in haar verhalen het gevoel van klein zijn naast iets ‘stevigs’ en ‘gigantisch’. Hoewel ze voorheen relaties met mannen had, beschrijft ze haar liefde voor Rudolf als een compleet nieuw niveau.


“Wat ik voel bij de boom is uniek, het is niet te vergelijken met mensen. Het is precies waarnaar ik verlang in een fantasie met een persoon.”


“Ik heb lang gesmacht naar deze sensuele golf van energie.” 
Ze benadrukt dat haar ervaringen met Rudolf puur mentaal zijn en niet fysiek.


Sonja maakt ook duidelijk dat

Ecoseksualiteit houdt niet in dat er fysieke gemeenschap is tussen mensen en de natuur.

Voor mij is het bekijken van de verandering van seizoenen een erotische ervaring. Als ik daarnaar kijk, word ik echt opgewonden.”

Van het levenloze in de winter naar alles wat tot leven komt in de lente en zich voortplant gaan, is voor mij het meest opwindend.”

Scroll naar boven