Moslimscholieren proberen sharia in te voeren op school: ‘Meisjes moesten gezichten bedekken’

Moslimscholieren proberen sharia in te voeren op school: ‘Meisjes moesten gezichten bedekken’

Een zorgwekkende situatie heeft zich voorgedaan op een school in Neuss, Duitsland, net over de grens met Nederland.

Volgens een bericht in de Telegraaf hebben enkele moslimscholieren geprobeerd om de sharia, een strenge islamitische wetgeving, in te voeren op school. Deze poging werd echter verijdeld door de autoriteiten.

Een groep van vier bijna-volwassen scholieren had ambitieuze plannen om de gehele schoolcultuur te veranderen.


Medeleerlingen werden gedwongen om jongens en meisjes te scheiden, en docenten werd gevraagd hieraan mee te werken. Er werd gemeld dat “jonge meisjes hoofddoeken moesten dragen en hun gezichten moesten bedekken.”


Verder heeft de vakbond Opvoeders en Wetenschap vastgesteld dat islamitische scholieren steeds assertiever zijn geworden in het opleggen van hun religieuze overtuigingen in onderwijsinstellingen. Dit omvat ook het eisen van gebedsruimtes en vrije vrijdagen voor het bezoek aan de moskee.


De betrokken scholieren bemoeiden zich ook met het schoolzwemmen door te eisen dat er een scheiding zou zijn tussen mannelijke en vrouwelijke zwemdocenten en leerlingen.

Naar aanleiding van deze incidenten is er actie ondernomen door de autoriteiten. De scholieren bleken weinig bereidheid te tonen om zich te conformeren aan de democratische waarden van Duitsland, met als doel om van Duitsland een moslimland te maken.

Zowel de inlichtingendienst als de ouders van de betrokken scholieren zijn geïnformeerd en er zijn strenge gesprekken gevoerd.

Om jongeren die dreigen af te dwalen terug te brengen naar het rechte pad, is in Noordrijn-Westfalen het programma Wegweiser opgezet.

Er wordt gemeld dat er soortgelijke problemen zijn in Wuppertal, waar een ‘Sharia-polizei’ actief is in winkels en discotheken om te controleren of men zich aan islamitische regels houdt.

Deze situaties baren zorgen bij zowel Rainer Wendt, de baas van de politie, als Heinz-Peter Meidinger, erevoorzitter.De lerarenbond meldt dat Wendt stelt dat “bij veel migranten de sharia thuis meer aanwezig is dan regels uit de Grondwet”, terwijl Meidinger opmerkt dat “op sommige scholen de Duitse wet niet meer geldt.” Deze ontwikkelingen duiden op een groeiende spanning tussen culturele waarden en de Duitse wetgeving.

Scroll naar boven