Liefde maakt blind: Vrouw maakt kapitaal over naar de ware zonder hem ontmoet te hebben

Liefde maakt blind: Vrouw maakt kapitaal over naar de ware zonder hem ontmoet te hebben

De talkshow Dr. Phil-show is vanaf het begin al een groot succes vanwege de vaak bizarre verhalen, waaronder een verbijsterend verhaal dat in een aflevering aan het licht kwam.

Onthulde Terri, een Amerikaanse vrouw, dat ze bijna $80.000 (omgerekend zo’n €72.000) had overgemaakt naar een man die ze uitsluitend online kende en nooit persoonlijk had ontmoet.

Terri ontving twee jaar geleden een bericht van een zekere ‘Ricardo’, die zichzelf voordeed als een welgestelde Amerikaan, waarmee het verhaal begon.

Meteen betoverde hij haar met een romantische boodschap. Na ongeveer een maand van conversaties, stelde ‘Ricardo’ voor dat Terri $10.000 investeert in Bitcoin. Hij beloofde dat ze binnen een halfjaar maar liefst $1 miljoen terugverdiende.

Zonder hem persoonlijk te hebben ontmoet, vertrouwde Terri hem genoeg om dit maar liefst acht keer te doen, ondanks de rode vlaggen.

‘Ricardo’ beweerde dat hij oorspronkelijkTerri kwam uit de VS en had een huis in Los Angeles, maar verbleef tijdelijk in Canada. Dit had invloed op het gebrek aan fysieke ontmoetingen tussen hen.

Ondanks de waarschuwingsbellen beschouwde Terri Ricardo als haar vriend en voelde ze dat ze een relatie met hem had, ook al had ze hem nooit ontmoet.

De alarmbellen rinkelden pas echt toen Terri’s zus betrokken raakte. Zij voelde dat er iets niet klopte en wendde zich tot Dr. Phil voor hulp.

Terri verklaarde in de show: “Mensen blijven beweren dat Ricardo een bedrog is, dat hij me voorliegt en dat hij helemaal niet in Canada is.” Ondanks deze twijfels, bleef ze standvastig:

“Ik geloof in Ricardo. Ik ben ervan overtuigd dat hij echt is.” Dr. Phil, duidelijk geschokt door haar vertrouwen, probeerde haar de realiteit van de situatie duidelijk te maken.

Scroll naar boven