Lee Towers tot op het bot geraakt: ‘Ik vind het buitengewoon respectloos’

Lee Towers openhartig over het grote verdriet en verlies waar hij mee te kampen heeft!

Na zijn optreden van “You’ll Never Walk Alone” in het programma Renze, ter ere van het jubileum van het lied, werd de 77-jarige Nederlandse zanger Lee Towers bekritiseerd.

Het VI-trio, met name René van der Gijp en Johan Derksen, vond dat Towers vals zong. Maar Towers is het niet eens met deze kritiek.

In een reactie aan Shownieuws uitte Lee Towers zijn verbazing en teleurstelling over het commentaar:


“Ik snapte dat niet. Om te beginnen vind ik het uiterst respectloos. Maar ja, dat lijken ze wel gepatenteerd te hebben.”


”Die mannen. Afnokken, dat is waar ze goed in zijn. En het maakt ze niet uit wie het is. Ze tonen weinig respect voor andere mensen”, zegt Towers.


Hij suggereert dat het VI-trio vooral kritiek levert om financieel gewin: “Zolang ze maar miljoenen bij John de Mol kunnen binnenharken”.


Met de nadruk op de mensen die van zijn optredens genieten, geeft de zanger aan waar zijn focus ligt.


“Het houdt me niet bezig.” Ondanks de kritiek, is hij vastbesloten om zich te concentreren op positieve reacties en zijn liefde voor muziek.


Ondanks dat 2023 nog niet voorbij is, heeft de zanger al diverse persoonlijke en professionele ervaringen opgedaan.


Zowel uitdagend als memorabel was dit jaar voor hem, met verschillende persoonlijke tegenslagen en triomfen.


Towers deelt dat hij dit jaar te maken heeft gehad met fysieke ongelukken, waaronder het breken van zijn hand en heup.


Niet alleen op fysiek vlak was het een moeilijk jaar; ook in zijn privéleven onderging hij veranderingen, met het verlies van enkele schoonzussen.

Onder filosofische overpeinzingen reflecteert hij op deze verliezen: “Dat hoort ook bij het leven. Pas dan realiseer je jezelf dat het toch allemaal heel betrekkelijk is.”

Vooruitkijkend naar 2024, spreekt Towers de hoop uit dat hij en zijn dierbaren gezond mogen blijven en kunnen genieten van elkaars gezelschap.

“Dat we gezond mogen blijven en mogen blijven genieten: van de kinderen, van de kleinkinderen, van de achterkleinkinderen, familie en vrienden. Pluk de dag en tel”

Hij zegt: “Tel je zegeningen”.


Op 77-jarige leeftijd voelt Lee zich nog steeds energiek en fit. Door regelmatig te oefenen op de hometrainer en tweemaal per week naar de sportschool te gaan, blijft hij actief. Hij zegt over zijn conditie:


Hij lacht en zegt: ”Ik heb een conditie als een paard. Met een heupbreuk moet je revalideren, daar staat een jaar voor. Dat is iets waar je eigenlijk geen tijd voor hebt. Maar ja. Zo werkt dat natuurlijk niet”.

Towers kijkt terug op 2023 als een ‘onwaarschijnlijk mooi jaar’, ondanks de uitdagingen die hij heeft moeten overwinnen.

Hij benadrukt de hoogtepunten, zoals het kampioenschap van Feyenoord, een bijzondere ontmoeting met de koninklijke familie, en zijn dertigste optreden tijdens de marathon.

Het verhaal van Towers is een verhaal van veerkracht en optimisme, waarbij hij ondanks tegenslagen positief blijft.

Scroll naar boven