De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

De schoonmaaktip! Dit is de reden waarom je knoflook moet gebruiken voor je toilet

Knoflook staat bekend als een heerlijke smaakmaker in veel gerechten, maar wist je dat het ook kan worden gebruikt voor schoonmaakdoeleinden, zoals het reinigen van je toilet?

Het schoonmaken van de wc wordt door velen als minder aangenaam ervaren, maar met knoflook kan deze klus een stuk eenvoudiger worden.

Het klinkt misschien vreemd, maar knoflook heeft ontstekingsremmende en ontsmettende eigenschappen.


Knoflook bevat allicine, een stof die bekend staat om zijn sterke geur en die effectief bacteriën en schimmels bestrijdt. Hierdoor is knoflook een nuttig hulpmiddel in de strijd tegen vuil en aanslag.


Het proces is eenvoudig: plaats een gepeld knoflookteentje in de toiletpot. Door dit elke twee weken te herhalen, zal de frequentie van het schoonmaken van je toilet verminderen.


Een handige tip is om de knoflook ’s avonds of ’s nachts toe te voegen aan de toiletpot.Leg ’s nachts een teentje knoflook in het toilet en spoel het de volgende ochtend door, zodat je overdag geen last hebt van onaangename geuren.

Knoflook kan niet alleen in het toilet worden gebruikt, maar ook voor andere schoonmaakklusjes in huis, omdat het zeer effectief is.

Het werkt vooral goed in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken of kelder, waar het helpt bij het verwijderen van schimmel en onaangename geuren.

Het is dus zeker de moeite waard om een extra netje knoflook mee te nemen tijdens je volgende supermarktbezoek!

Scroll naar boven