Moeder geeft kapitalen uit aan zoontje: ‘Ik ben niet gemaakt voor het normale leven’

Moeder geeft kapitalen uit aan zoontje: ‘Ik ben niet gemaakt voor het normale leven’

Een 30-jarige DJ en influencer uit Londen genaamd Jodie Weston heeft opnieuw het debat over ouderlijke zorg en luxe voor kinderen aangewakkerd met haar uitspraken.

Moeder geeft kapitalen uit aan zoontje: ‘Ik ben niet gemaakt voor het normale leven’

Weston, die moeder is van de eenjarige Koa, heeft onthuld dat ze duizenden euro’s uitgeeft aan haar zoon, waaronder dure speelgoed, merkkleding en zorgvuldig geselecteerde lekkernijen.

Er wordt veel gediscussieerd over overmatige uitgaven aan kinderen, vooral wanneer het gaat om het kopen van luxeartikelen zoals kinderpyjama’s die honderden euro’s kosten.

Weston’s benadering van het ouderschap en de viering van Koa’s eerste verjaardag in Disneyland Parijs, waarbij ze ruim 8.000 euro uitgaf in vier dagen, heeft de aandacht getrokken en gemengde reacties opgeroepen.


Weston verdedigt haar keuzes in een direct citaat:  “Als je het je kunt veroorloven, als je het geld hebt, waarom zou je het dan niet doen?”


”Ik ken de waarde van geld goed, maar ik weet ook dat ik maar één kind heb aan wie ik alles wil geven. Ik zorg ervoor dat ik op geen enkele manier schulden maak, dus wat voor kwaad kan het om te genieten van het comfort en de luxe die binnen mijn bereik liggen?”

Na deze uitspraken ontving Weston kritiek van andere moeders. Echter blijft zij volhouden dat zij enkel jaloers zijn op haar financiële mogelijkheden.

Ze voegt toe: “Iedereen die mij goed kent, weet dat ik niet voor een ‘normaal’ bestaan ​​bestemd ben. Ik weet dat ik bijzonder ben”.

Deze situatie heeft geleidEr wordt vaak gedebatteerd over het evenwicht tussen het bieden van basale zorg en liefde aan kinderen en het eventueel overladen van hen met luxe en materiële zaken.

Een illustratief voorbeeld van dit debat is te vinden in het verhaal van Jodie Weston en haar zoon Koa, waarin opvoedingskeuzes en levensstijl ter discussie staan wat betreft wat als passend en essentieel wordt beschouwd.

Scroll naar boven