Joke Bruijs krijgt onverwachte diagnose: ‘als gevolg van mijn beperking’

Joke Bruijs vertelde onlangs aan weekblad Privé dat ze een onverwachte diagnose had gekregen.  “Als gevolg van mijn beperking, heb ik last van mijn geheugen. “

Joke Bruijs krijgt onverwachte diagnose: ‘als gevolg van mijn beperking’

Joke vertelde afgelopen najaar dat ze na afloop van haar film Casa Coco met pensioen zou gaan. Achter haarafwezigheid schuilt helaas meer dan alleen een pensieon.

Er is vorig jaar een lichte cognitieve beperking bij mij geconstateerd. Dat heeft onder meer te maken met leeftijd en een hele rits andere zaken waar de medische wetenschap zelf nog niet helemaal achter is.

Als gevolg van die beperking ben ik op een aantal zaken wat minder scherp geworden en heb ik last gekregen met mijn geheugen”, zei ze.

De mensen om haar heen hadden ook door dat er iets gaande was, dit daar ze soms ook wazig uit haar ogen keek. Soms komt ze ook niet helemaal uit haar woorden door haar verslechterde geheugen.

“Ik reageer iets minder gevat op dingen, waardoor ik me genoodzaakt zie wat meer buiten de publiciteit te leven.”

Alzheimer of dementie is het hoogstwaarschijnlijk niet, daar wil ze niet aan. “De dokter heeft niet voor niets een andere benaming voor mijn situatie in de mond genomen.

Met mijn langetermijngeheugen is overigens niets mis. Verhalen en details van vroeger lepel ik nog met het grootste gemak op.”

Gelukkig was er geen sprake van tum0ren. “Laatst heb ik nog een scan van mijn hoofd laten maken en daarop was helemaal niets van dat te zien.

Hoe mijn situatie zich verder zal ontwikkelen weet niemand. Ook ik niet. Voor nu is alles stabiel en ik hoop dat dat zo blijft. “

Scroll naar boven