John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf.


Hij deelde openhartig over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.


Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het momentJohn sprak over het gevoel van verlies alsof het net was gebeurd. Hij deelde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, vooral op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar na deze tragedie was buitengewoon zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Herschrijving: Het was Van den Heuvel die bekende dat “Je leert ermee leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit.” Hij benadrukte dat ondanks zo’n ingrijpend verlies, het toch mogelijk is om weer plezier in het leven te vinden.


Herschrijving: Een journalist zei: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”

“Er zijn momenten, een liedje of een specifieke herinnering, waarop de pijn net zo intens is als in het begin.”

Dit openhartige interview onthult een andere kant van Van den Heuvel, die doorgaans stoïcijns is, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij te maken heeft gehad.

Scroll naar boven