John van der Heuvel over ingrijpend verlies: ‘Verwerken doe je zoiets nooit’

John van den Heuvel over het intense verdriet: ‘Het is een kwestie van vallen en opstaan’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf.

Hij opende zich over een diepe persoonlijke tragedie die hem al decennialang achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment van verlies met herkenning en intense emotie.

Onlangs deelde hij met een levendigheid alsof het pas geleden gebeurde:

“Je denkt dat je het verwerkt hebt, maar soms word je overvallen door het verdriet.” Hij vertelde over momenten waarop het verdriet hem onverwacht raakt, met name op dagen die hem doen denken aan Kirsten.

Het jaar volgend op deze tragedie was bijzonder zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Volgens Van den Heuvel is het mogelijk om ondanks zo’n ingrijpend verlies toch weer plezier in het leven te vinden. Hij bekende: “Je leert ermee leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit.”


De journalist benadrukte: “Het is een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.”


“Er zijn momenten dat de pijn weer zo intens is als in het begin, bijvoorbeeld door een liedje of een specifieke herinnering.”


Dit eerlijke interview werpt een ander licht op de meestal stoïcijnse Van den Heuvel, en laat zien tegen welke persoonlijke worstelingen hij heeft moeten vechten.


Scroll naar boven