John van den Heuvel over groot verlies: ‘Soms word je overvallen door het verdriet’

John van den Heuvel over groot verlies: ‘Soms word je overvallen door het verdriet’

Tijdens een recente aflevering van “De Geknipte Gast” toonde misdaadjournalist John van den Heuvel een verrassend kwetsbare kant van zichzelf.

Hij deelde zijn diepe persoonlijke tragedie die hem al decennia achtervolgt: het verlies van zijn dochter Kirsten, die in 1991 stilgeboren werd.

Dit verlies, nu ruim dertig jaar geleden, werpt nog steeds een schaduw over zijn leven. Van den Heuvel sprak over het moment van verlies met een levendigheid.Kort geleden deelde hij het volgende:

“Ook al denk je dat je het al verwerkt hebt, soms overvalt het verdriet je toch.” Hij sprak over momenten waarop het verdriet hem onverwachts overvalt, vooral op dagen die hem aan Kirsten doen denken.

Het jaar na deze tragedie was buitengewoon zwaar voor zowel John als zijn vrouw. De geboorte van hun oudste zoon bracht enige verlichting, maar het verdriet bleef een constante factor.


Volgens Van den Heuvel is het mogelijk om ondanks zo’n ingrijpend verlies, toch weer plezier in het leven te vinden, hoewel hij bekende dat “je leert ermee leven, maar echt verwerken doe je zoiets nooit.”


Volgens de journalist is het een proces van vallen en opstaan, waarbij je langzaamaan leert om weer vooruit te kijken.

“Soms zijn er momenten, een liedje of een specifieke herinnering, en dan is de pijn weer even intens als in het begin,”

Dit openhartige interview toont een andere kant van Van den Heuvel, die normaal gesproken stoïcijns is, en belicht de persoonlijke worstelingen waarmee hij geconfronteerd is geweest.

Scroll naar boven