Dierenfluisteraar: ‘Vraag eerst toestemming aan je dier of je hem mag fotograferen’

Op social media laat het dame in dit verhaal weten dat het ontzettend belangrijk is om eerst altijd toestemming aan je huisdier te vragen wanneer je deze op de foto wil vastleggen.

Nikki Vasconez kan naar eigen zeggen met dieren praten en vindt het belangrijk dat andere mensen ook leren hoe ze de stem van hun geliefde huisdier kunnen horen.

Deze dame vindt het belangrijk en tevens wel zo netjes dat mensen alvorens zij hun camera pakken, eerst aan hun huisdier uitleggen.

Volgens haar vinden dieren he net zoals bij mensen, niet prettig als je zomaar een foto maakt. ”Soms zijn ze niet bepaald in de stemming voor jouw grappen.”

Op haar Instagram-account vertelt Nikki in een video: ”Als je huisdier het niet leuk vindt dat er een foto van hen wordt genomen; je kunt me later bedanken.

De volgende keer dat je een foto wil maken, voordat je je camera erbij pakt, vraag eerst toestemming en vertel waarom je dat doet.”

In het filmpje komt ze met een voorbeeld: ”Donald, kan ik nu een foto van je maken? Je ziet er zo schattig uit. Ik wil dat graag vastleggen. Het zou me erg gelukkig maken.”

Haar hond begint met het likken van zijn lippen nadat Nikki de vraagt heeft gesteld, voor haar is dit het teken dat Donald niet op de foto wil.

”Hij likt. Nee, hij wil niet op camera. Als je toestemming vraagt, dan krijg je een ander resultaat. Ik hoor dit nu al heel vaak van mensen. Ze doen deze simpele stappen en soms poseert hun huisdier.”

”Maar eigenlijk kan het ook zo zijn dat je huisdier nooit op de foto wil. Dat moet je dan respecteren. Daarom is goed om het eerst te vragen.”

Over de auteur

Scroll naar boven