Gezin let op de centjes en kopen geen toiletpapier meer: ‘Verschillende redenen’

Vrouw en haar gezin gebruiken geen toiletpapier: ‘is als ons geld door de wc gooien’

Het managen van een huishouden brengt aanzienlijke uitdagingen en kosten met zich mee, vooral wanneer ouders rekening moeten houden met de behoeften van het hele gezin en tegelijkertijd de financiën in evenwicht moeten houden.

Onverwachte kosten kunnen soms een extra last vormen, en met de huidige inflatie is het vinden van besparingsmogelijkheden belangrijker dan ooit. Een moeder heeft een onconventionele manier gevonden om te besparen op toiletpapier.

Vreemde nieuwe trend: De reden waarom heel veel mensen een wc rol in hun koelkast plaatsen!

Amber Allen en haar echtgenoot Joseph, ouders van drie kinderen, hebben besloten om helemaal te stoppen met het gebruik van toiletpapier.


Drie jaar geleden namen zij dit verrassende besluit. Amber legt de beweegredenen achter deze keuze uit: “We gebruiken al drie jaar geen wc-papier meer.”

Om verschillende redenen hebben we ervoor gekozen. Allereerst hadden we een schuld van 70.000 dollar en moesten dus bezuinigen.

Ik ben minder gaan winkelen, goedkoper gaan eten, maar nog steeds gezond, en toen kreeg ik een inzicht. Wc-papier kopen is als ons geld door de wc spoelen.

Ik deelde mijn gedachten met anderen en onze levensstijl veranderde radicaal. We zijn nu veel gelukkiger en vrijer.

Samen met Joseph kwamen we tot de conclusie dat het verstandiger was om dit niet meer te kopen en in plaats daarvan een doekje te gebruiken.

Amber benadrukt dat deze aanpak hen aanzienlijke besparingen heeft opgeleverd. “In 3 jaar hebben we tussen 1.200 en 2.100 dollar bespaard.”

“Ik moet echter bekennen dat we nog steeds wat rollen kopen voor gasten. We hadden ook gedacht om ‘neem je rol mee naar ons huis’ te promoten onder vrienden, maar het leek ons onbeleefd.”


Amber en Joseph zijn van plan om deze methode nog een tijdje voort te zetten, ondanks het ongemak van het gebruik van doeken en het regelmatig wassen ervan.

Scroll naar boven