Catherine Keyl haalt hard uit naar deze politica: ‘Geen enkel gevoel voor een ander’

Mocht het Sigrid Kaag ooit lukken om minister-president te worden, dan vertrekt Catherine Keyl definitief uit ons landje. “Ik heb dat tegen al mijn vrienden gezegd en nu dus ook tegen jou.”

Catherine Keyl haalt hard uit naar deze politica: ‘Geen enkel gevoel voor een ander’

Dat Caroline van der Plas grootste partij van Nederland is geworden bij de Provinciale Staten, stemt Catherine tevreden.

Keyl vindt Caroline van der Plas een fantastische politica. “In mijn idee heeft iedereen het ook helemaal mis over waarom zij gewonnen heeft”, aldus de presentatrice.

De vraag is dan ook hoe Catherine Keyl dat ziet? “Ze heeft niet gewonnen vanwege de stikstof of vanwege de tegenstelling stad en platteland.

Ze heeft gewonnen omdat het een vrouw is die met haar beide benen op de grond staat, die nuchter is en een taal spreekt die iedereen verstaat.”

Catherine vervolgt: “Als zij op een gegeven moment zegt: ‘Zeg, hou eens op met dat gelul’, dan weet iedereen waar we het over hebben.

Er is op het ogenblik een groep aan de macht in Den Haag die helemaal die taal niet meer spreekt.”

Catherine is geen fan van VVD-minister Christianne van der Wal. “Hoe kun je nou als zo’n partij zoveel wint als minister zeggen: ‘Nou, we gaan gewoon door met de stikstof waar we begonnen waren’?

Dan heb je toch ook geen enkel gevoel voor een ander? Als er zó’n grote overwinning is behaald, dan ga je dat toch niet zeggen?”

De oud-talkshowhost vindt dat Christianne een enorm bord voor haar hoofd heeft. “Ze moet dan zeggen: ‘Nou, we gaan eens even nadenken over wat we verder gaan doen.’”

Catherine Keyl hoopt in elk geval niet dat Sigrid Kaag de grootste wordt, mocht de BBB toch ineen zakken.

“Ik vind het ook niet goed om haar alsmaar te bashen, maar ik heb wel tegen al mijn vrienden gezegd, en dat zeg ik nu dus ook tegen jou: ‘Als die vrouw ooit minister-president wordt, ga ik uit Nederland weg.’”

Scroll naar boven