Bespaar je zelf een hoop gedoe: Tips om je auto een hoop ellende te besparen tijdens de vorst!

Bespaar je zelf een hoop gedoe: Tips om je auto een hoop ellende te besparen tijdens de vorst!

Met de temperaturen die dalen en het koude weer is het belangrijk om enkele tips in gedachten te houden, vooral als het om je auto gaat.

Hier zijn enkele praktische en vooral eenvoudige adviezen om je auto goed te verzorgen tijdens de koude dagen.

Een slimme parkeerstrategie kan het verschil maken. Probeer je auto dichtbij een muur te parkeren. De reden?

Om de kans op bevroren ruiten te verminderen, is het handig om de auto tegen een muur te parkeren. Dit is vanwege de stralingswarmte van de muur. Een andere optie is om de auto in een smalle steeg of onder een boom te zetten, wat hetzelfde effect heeft.

Deze maatregelen kunnen je tijd besparen bij het krabben van de ruiten. Overigens, als het bewolkt is, is de kans kleiner dat je moet krabben. Een heldere sterrenhemel daarentegen kan betekenen dat je wél moet krabben.

Een andere belangrijke tip is om je auto altijd in de eerste versnelling te parkeren.

Als er nachtvorst wordt verwacht, is het raadzaam om voorzorgsmaatregelen te nemen om problemen met je auto te voorkomen.

Het lijkt misschien vreemd, maar het helpt als je de handrem niet aantrekt als er vorst wordt verwacht. Mocht je handrem toch bevroren zijn, laat dan de auto een kwartier stationair draaien om hem te ontdooien.

Vergeet tot slot niet je ruitenwissers omhoog te zetten voordat je uitstapt. Dit voorkomt dat ze aan je voorruit vastvriezen.

Als je dit vergeet en ze zijn de volgende dag vastgevroren…Leg een plastic zak met warm water op de ruitenwissers om ze snel te ontdooien, zodat je veilig de weg op kunt gaan.

Scroll naar boven