Bij dit Amsterdamse restaurant eet je verse sushi zoals in een traditionele sushibar in Japan

Bij dit Amsterdamse restaurant eet je verse sushi zoals in een traditionele sushibar in Japan

Sushi is typisch Japans eten, dat sinds een aantal jaar erg geliefd is in het Westen. Er zijn dan ook veel sushi-restaurants te vinden in Europa en de VS. In tegenstelling tot wat veel mensen denken heeft de betekenis van het woord sushi niks te maken met vis. In plaats daarvan heeft het te maken met de rijst. Het betekent namelijk “met azijn bereide rijst”.

Op Instagram worden de meest creatieve creaties gedeeld. Wat velen alleen niet weten is dat de traditionele sushi heel anders is dan de sushi die wij in het westen eten. In Amsterdam, bij Ken Sushi, kan men vers bereide sushi eten zoals in een traditionele sushibar in Japan. Een bezoek aan deze sushibar is dan ook een echte aanrader. Het Japanse restaurant Ken Sushi heeft op dit moment ook een tijdelijke locatie in het Olympic Hotel in Amsterdam Zuid.

Het restaurant is niet zo maar een standaard sushi-restaurant, bij Ken Sushi werken ze namelijk met drie verschillende shifts: 16:00 uur,18.30 uur of 21.00 uur. Hier wordt sushi op een traditionele manier bereid, iedere week van woensdag tot en met zondag. Je neemt plaats aan een traditionele sushibar in jouw gekozen shift en vervolgens kun je kijken hoe de kok jouw sushi gaat bereiden. De chef vertelt tijdens het bereiden ook het een en ander over de ingrediënten die hij gebruikt.

Bij Ken staat kwaliteit en vriendelijkheid bovenaan. De producten die het restaurant gebruikt zijn mooie producten van zeer hoge kwaliteit. Deze sushi-bar is ontzettend populair en dus is het raadzaam om voor jouw komst al te reserveren. Vanaf 60 euro per persoon is het Omakase menu te boeken, dit menu bestaat uit 20 sushi stukjes.

Scroll naar boven